Page content

Het ritueel van afstemmen

Het ritueel van afstemmen

Jaldhara en ik doen iedere morgen en iedere avond een ritueel dat wij – afstemmen – noemen. Het is een proces dat we meestal zittend en soms ook staand doen. Een proces van mediteren, verstilling, channelen, bidden, affirmeren, zingen en energetisch reinigen. Op sommige dagen neemt dit proces per sessie ’n uur of meer in beslag, soms zijn het kortere momenten van 15-20 minuten.

We zijn er op Bali mee begonnen ergens in februari 2016 en dit proces wint in ons leven alleen maar aan rijkheid en verdieping. Het is de kurk waarop ons innerlijk en uiterlijk werk en onze inspiratie drijft. De stappen die we als Digitale Nomaden nemen en de online en offline transformatie-programma’s die we maken worden geboren tijdens deze afstemsessies.

Tijdens onze laatste maand op Bali, augustus 2016, ontstond, tijdens een afstemsessie in onze meditatie, opeens de heilige plek, een grote open plek op ’n heuvel ergens in een woud, een bosrijk gebied. Op die heilige plek doen we veel energetisch werk in een heilige cirkel. In dat werk betrekken we meer en meer de deelnemers aan onze programma’s. Tijdens de recente Heal Your Inner Child Intensive’, september 2016, hebben we de deelnemers aan dat programma kennis laten maken met deze plek en hebben we samen werk gedaan in deze cirkel.

De plek en de cirkel winnen dagelijks aan transformerende en helende kracht. Vanmorgen, 28 september 2016, deden we tijdens een afstemsessie energetisch werk met de toekomstige groep deelnemers aan onze opleiding ‘Inner Child Healing’. In het midden van de cirkel stelden we 4 componenten op: Vertrouwen, Overgave, Moed en Dankbaarheid.

Vertrouwen

Het vertrouwen dat de deelnemers ons geven. Wij vertrouwen jullie capaciteiten, wij vertrouwen de inhoud en de kwaliteit van de opleiding. Daarom zijn we gekomen en hebben we gekozen voor deze opleiding en hebben we voor jullie als opleiders gekozen.

Het vertrouwen dat wij hebben dat de deelnemers aan de opleiding ons weten te vinden. Dat ze gehoor geven aan dat wat hen roept in de opleiding. En dat ze de inhoud en diepte van wat we ze in de opleiding aanreiken herkennen.

Overgave

De deelnemers die zich overgeven aan hun innerlijke roep, hun intuïtie. Iedere keuze heeft een onzichtbaar component in zich. Je denkt en/of voelt dat je een goede keuze maakt maar je weet het nooit zeker. Pas achteraf kan je met 100% zekerheid zeggen of iets wel of geen goede keuze was.

De overgave die wij hebben in het werk wat we doen. We voelen en weten dat we willen en moeten werken zoals we dat doen. Het is onze innerlijke stem, onze intuïtie die we volgen en ons de weg laten wijzen. En soms is dat doodeng, rationeel niet uit te leggen, logischerwijs niet verstandig of handig maar voor ons absoluut noodzakelijk en zelfs onontkoombaar.

Moed

De moed van de deelnemers om te gaan voor hun eigen waarheid. Op hun zoektocht naar zingeving, zelfheling, authenticiteit en waarheid komen ze veel hobbels en uitdagingen tegen. De weg naar zelfrealisatie kent ook eenzame momenten. Momenten van wanhoop en moedeloosheid. Om dat te trotseren en toch door te gaan. Om uiteindelijk de zoete vruchten van al dat innerlijke werk te kunnen plukken. Dat vraagt grote moed.

Onze moed om ons pad te lopen. De moed om gehoor te geven aan onze zielsbestemming. Om dat echt te kunnen doen hebben we huis en haard opgezegd en leven we in overgave en in het vertrouwen dat het klopt. Dat dit onze weg is en dat we op deze manier goed bezig zijn. Dat weten we rationeel beredeneerd niet zeker. We hebben weinig houvast aan bestaande meningen en conventies over hoe je zou moeten leven. We vinden het zelf uit. Ons leven is in deze fase, september 2016, geopend tijdens de verbouwing.

Dankbaarheid

De dankbaarheid van de deelnemers voor de diepe transformatie die ze zelf en met elkaar mogen ondergaan tijdens deze opleiding. En de dankbaarheid die ze ervaren voor het gereedschap dat ze is aangereikt tijdens de opleiding. Gereedschap waarmee ze nu de diep helende transformaties kunnen begeleiden bij hun eigen klanten.

Onze dankbaarheid voor de ketting die we aan het rijgen zijn van prachtige plekken, herinneringen, momenten en ontmoetingen. De ketting wordt steeds voller en mooier. We voelen ons rijk en dankbaar met dit intense leven als digitale nomade. En eigenlijk is het digitale nomade zijn alleen maar een voertuig voor een groot innerlijk avontuur dat we leven. Het innerlijke avontuur van luisteren naar en volgen van onze zielsbestemming. Dat we dat mogen en dat we dat doen daar zijn wij/ben ik iedere dag meer en intenser dankbaar voor.

Hartegroet,
Briant Donker Curtius

En bij jou?  Welke plek hebben de begrippen overgave, vertrouwen, moed en dankbaarheid in jouw leven? Hoe ga jij daarmee om? We horen het graag van je of en hoe onze transformatieprogramma’s je daarbij geholpen hebben. Schrijf het hieronder, dankjewel!

P.S. Je doet ons een groot plezier als je dit artikel wilt doorsturen naar anderen! Plaats het gerust op jouw Facebook-pagina of verstuur het via je email, Twitter of Linked-in! Gebruik de knoppen boven dit artikel! Dankjewel!

P.P.S. Ken je onze opleiding ‘Inner Child Healing’ of onze transformatieprogramma’s nog niet? Je vindt ze in dit overzicht: briantenjaldhara.nl/routekaart.

P.P.P.S. Wil je een Live Uitzending op Facebook van ons bijwonen? Iedere maandag en donderdag om 10 uur zijn we LIVE op onze FB-Pagina met ‘Vragen die raken’. Je bent van harte welkom!

P.P.P.P.S Op onze homepage kan je de gratis meditatie voor direct Meer Zelfliefde downloaden briantenjaldhara.nl 

Briant en Jaldhara
We are Dutch originals & Digital Nomads. Places where we Work & Live must be Warm, must have great Wifi and must be near (sea) Water. WHISPERS FROM THE HOLY CIRCLE: ❥Healing channelings & guided meditations ❥Live channeling on Inner Freedom ❥Online Healing Intensives ❥Personal Coaching

Comment Section

0 reacties op “Het ritueel van afstemmen

Plaats een reactie


*