Page content

Wat hebben geld en hartenergie met elkaar te maken?

Wat hebben geld en hartenergie met elkaar te maken?

De rol die geld in ons leven gespeeld heeft is in de loop van de jaren sterk veranderd. We hebben jaren gekend dat we heel veel geld verdienden én uitgaven. We hebben ook jaren gekend dat we geen cent verdienden en dat we geen cent hadden om ‘onze kont te krabben’.

Wel of geen geld hebben koppelden we aan wel of niet succesvol zijn. Toen we in 1995 samen ons eerste bedrijf hadden zetten we jaarlijks miljoenen om. We waren het eerste uitzendbureau in de gespecialiseerde zorgsector dat 24/7 open was. Een unicum in Nederland. Hulpverleners zeiden hun vaste baan op om bij ons te komen werken omdat ze wisten dat we altijd leuk werk hadden. Hoe cool is dat?

In die tijd waren we gewild bij klanten en een bepaalde groep hulpverleners. Briant had dat gat in de markt ontdekt en samen dichtten we dat gat. Jarenlang hebben we gebouwd aan dit unieke concept om er zo succesvol mogelijk in te worden. Lees: om er zoveel mogelijk geld mee te verdienen.

Zoveel mogelijk geld verdienen dat was na onze krachtige en idealistische missie (werkelijk het verschil maken voor bewoners door kwalitatief het juiste personeel te leveren) het hoofddoel. Dat doel hebben we gehaald. Op ons hoogtepunt zetten we meer dan 4 miljoen Euro per jaar om. Best veel geld als je bedenkt dat we een relatief kleine speler waren in de totale uitzendbranche.

Maar met het gemak waarop we het geld verdienden, gaven we dat geld ook uit. En daar zat achteraf gezien de crux. Het ging niet zozeer om de hoeveelheid geld die we uitgaven maar veel meer om onze mindset van waaruit we dat deden.

In die tijd vonden we dat we er recht op hadden om veel geld uit te geven.
We werkten er immers hard voor. We waren 24/7 open, we hadden veel risico’s te dragen met 100 man personeel op de payroll en we dachten ook dat ons concept niet stuk kon. Ons bedrijf stond als een huis. Dat dachten we.

Als we nu terug kijken en eerlijk zijn dan moeten we constateren dat we ons bedrijf ‘om zeep’ hebben geholpen door onze eigen mindset. We gaven echt teveel uit.

Bovendien deed de flexwet z’n intrede in de uitzendbranche en kon iedereen ineens voor zichzelf beginnen. Het waren de beginjaren van de ZZP’er. Gevolg was een enorme wildgroei aan concurrentie. Wij hebben achteraf gezien niet op tijd en niet goed genoeg op deze nieuwe beweging geanticipeerd.

Onze mindset van recht hebben op veel geld ook al ging het slecht met het bedrijf zorgde ervoor dat er meer uitging dan dat er binnenkwam.

En dan onze flexibiliteit. Ons uitzendbureau vulde destijds een gat in de markt. Toen er opeens allemaal ZZP’ers op de markt kwamen en zichzelf voor idioot lage bedragen aanboden, werden wij boos. Boos op die ZZP’ers omdat ze onze markt verpestten en boos op klanten omdat zij ingingen op het aanbod van de ZZP’ers, zonder zich af te vragen of dat goed was voor de continuïteit van de zorg.

Om een persoonlijk faillissement te voorkomen moeten we ons uitzendbureau uiteindelijk noodgedwongen en met geld toe overdoen aan de nieuwe eigenaar. Wat waren we boos. Boos omdat we voelden dat ons bedrijf van ons was afgepakt, boos op de grote, boze, oneerlijke wereld, boos op de schulden waar we mee achterbleven. Boos op onszelf omdat we zo ontzettend stom bezig waren geweest.

De 10 jaar die volgen zijn een harde, maar uiterst leerzame, les voor ons. We maken de innerlijke reis om onze boosheid te transformeren in zelfliefde en zacht kijken naar wat we hebben meegemaakt. En om de volle 100%verantwoordelijkheid te pakken voor ons eigen aandeel in dit zakelijk fiasco.

Hartenergie

Achteraf kunnen we zeggen dat juist de afgelopen 10 jaar een opmaat zijn geweest naar wie we nu zijn, naar wat we nu doen en naar de missie die we nu hebben. En als er in die 10 jaar 1 woord centraal heeft gestaan dan is dat wel het woord hartenergie.

Want onze boosheid zorgde ervoor dat we een muur om ons hart hadden gebouwd. Onze boosheid zorgde ervoor dat liefde voor zelf niet vrijuit kon stromen. Boosheid zorgde ervoor dat onze hartenergie niet kon stromen.

En we kwamen er ook achter dat we altijd met hart en ziel hadden gewerkt in het uitzendbureau. En dat daar nog stukken hartenergie achter waren gebleven en dat we met een incompleet hart verder waren gegaan met onze nieuwe toekomst.

Ons hart deed pijn en onze hartenergie stroomde niet. En met die pijn gingen we onze toekomst creëren, iets wat natuurlijk helemaal niet lukte. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we met die energie niet in staat waren om geld te genereren.

Geld is liefde. En waar geen liefde stroomt, stroomt geen geld. Theoretisch gezien wisten we dit. We zijn immers therapeut, trainer en coach. We vertelden het zelfs aan onze klanten als het over geld ging.

Maar die theorie ging voor ons pas werkelijk leven in de eerste maanden van ons digitale nomadenbestaan. Eind 2014 hebben we alles wat we bezaten verkocht en zijn we naar Kreta gegaan zonder verdere financiële achtervang.

Eenmaal op Kreta voelden we al heel snel dat we, om ons digitale ondernemerschap echt neer te zetten, moesten zorgen dat onze hartenergie optimaal stroomde. Op Kreta zijn we begonnen om al onze hartstukken die waren afgescheiden energetisch terug te halen om zo steeds meer vanuit onze volle hartenergie te ondernemen. Dit proces gaat hier op Bali gewoon verder.

Want alleen als je hartenergie stroomt, komt er echte moeiteloosheid in wat je doet en kan geld naar je toestromen. Dat is achteraf gezien de les die we geleerd hebben op Kreta. Ieder moment dat we financieel lastig zaten en we dus automatisch hard gingen werken en daarmee uit de liefde gingen stopte de geldstroom helemaal. Zodra we vanuit creatie met Great Spirit werkten, stroomde onze hartenergie en kwam er weer geld.

Sinds februari 2016 wonen op Bali. Nu we hier zijn, gaan we nog een stap verder. We hebben ervoor gekozen vanaf NU alleen nog maar moeiteloos te werken en alleen nog maar te werken vanuit ons hart.

Concreet betekent dit dat we de dag altijd beginnen met af te stemmen met Great Spirit door de vraag te stellen: Welke geïnspireerde actie brengt mij vandaag bij mijn grotere doel?

Ons grotere doel is: De harten en de zielen van miljoenen mensen aanraken en ze inspireren op hun transformatiereis. Daarvoor is het nodig dat we financieel volledig vrij zijn zodat we altijd dat kunnen doen wat we moeten doen om dat doel te leven.

En altijd is er een antwoord. Er is altijd een actie die ons 1 stap dichterbij brengt. Die specifieke acties gaan -echt waar- altijd moeiteloos. Het zijn deze acties die ons hart sneller laten kloppen. Zo is bijvoorbeeld ook dit artikel ontstaan. Schrijf een blog artikel over ‘geld en hartenergie’ kwam tevoorschijn als een geïnspireerde actie.

En als er geen acties komen, dan doen we niets. Of dan gaan we actief aan de slag met losmaken en transformeren van de emotie of de blokkade die ‘er tussen’ zit. En dan wordt er vroeg of laat altijd wel weer iets doorgegeven dat weer moeiteloos gaat. En zo niet, dan niet. Dan nemen we een dag vrij en werken we volgende keer weer verder.

Het is aan ons om voortdurend af te stemmen op ons grotere doel
en om het geld te manifesteren om dat doel te leven

Focussen we ons nu op geld? Nee, absoluut niet meer. Onze focus ligt op onze hartenergie en op het laten stromen van onze hartenergie. Inmiddels weten we dat als we continue werken aan het vertrouwen dat geld stromende hartenergie is, er in ons leven nooit een geldprobleem is.

En als er wel een probleem is dan is er wat ons betreft hartenergie-werk te doen.

Hartegroet,
Briant & Jaldhara

Wil je ook werken aan jouw hartenergie, doe dan zeker mee met de komende Heal Your Broken Heart Intensive. Klik hier voor meer informatie >>

Briant en Jaldhara
We are Dutch originals & Digital Nomads. Places where we Work & Live must be Warm, must have great Wifi and must be near (sea) Water. WHISPERS FROM THE HOLY CIRCLE: ❥Healing channelings & guided meditations ❥Live channeling on Inner Freedom ❥Online Healing Intensives ❥Personal Coaching

Comment Section

0 reacties op “Wat hebben geld en hartenergie met elkaar te maken?

Plaats een reactie


*